29.09.2007

Picasso ile Yemek Yemek!

13 saat uyudum ve harika bir rüya gördüm! Rüyamda Pablo Picasso ve arkadaşları ile, muhtemelen Güney Fransa'daki yazlık evinde yemek yiyorduk. Picasso masanın başında, ben de hemen O'nun solunda (fotoğrafta Jacqueline'in oturduğu yerde) oturuyordum. Şuan yazarken bile miğdemde kelebekler uçuşuyor! Aslında Jacqueline yerine Françoise Gilot olsa çok daha memnun olurdum ama olsun, zaten Picasso dışında pek kimseyle konuşmadık!



Bu arada bu fotoğrafı ilk kez bugün gördüm. Böyle bir görselden etkilenilip görülmüş bir rüya değildir bu. Fotoğraflar David Douglas Duncan arşivinden alıntıdır.. Şu fotoğraftaki köpeğine bakar mısınız? Picasso'num muzipliği bir yana, fotoğrafta köpeğin kapladığı minicik alana ramen kattığı duygu inanılmaz;

28.09.2007

Şıp diye Uykuya Dalmak

Senin annen bir zombiydi evladım

Sürekli bu pozisyonda, bilgisayar başındayım. Başka türlü nasıl oluyordu unuttum. Yürümek? Alışveriş? İnsanlar? Masam, monitörüm ve detaylarım. Bu çizimde detaylara giremeyeceğim ama belki bir ara masamı tümüyle çizerim. Her gün ama hergün kullandığım objeler var masamda. Üstelik bazıları değerli hediyelerdir aynı zamanda. Mesela şu demlikli kupam, Fashionista'nın yılbaşı hediyesidir, en iyi arkadaş kartpostalım ve taa ortaokulda hediye edilmiş çerçevem Begümgüm'ün, çook uzaklardan postayla gelen kalem ve notluk setim Shopkolik'in ve bu illüstrasyuma sığamayacak bolluktaki kitaplarımın bir kısmı da sevgili ablam Deniz'in hediyesidir. Hediye severim, seçmeyi de, almayı da, vermeyi de. Ama bu yazının konusu bunlar değildi ki? Hem bir dakika.. Bu üzerimdeki mavi thsirt de Begümgüm'ün hediyesidir. Begümgüm yarın işten ayrılıyor, artık böyle ballı tekstil ürünleri göndermiycek bana ama daha mutlu daha enerji dolu olacağı için güzel haberler gönderecek bana hediye olarak! ;) Bol şanslar Begüm'cüm!!! :))

26.09.2007

İnce telli saçlar

Saçlarınız ince telliyse şekle girmez, hacim kazanmaz, toplasan mısır püskülününden farkı olmaz. Veya olur. Benim olmuyor da o bakımdan. Zaten gecenin bu saati çalışmam gerek. Nelerle uğraşıyorum.. İnsan tüm gün illustrasyon yapar, arada bir eskiz defterine karalar, gece olunca "ben resim yapmak istiyorum" der mi? Der. Çünkü aynı şeyler değildirler;

Paylaşmak

İnsan bazen kendi kendine sormalıdır; "bugün birilerine yardım edebildim mi?", "birinin elinden tutabildim mi?", "çok gerekli olmadığını bildiğim şunları bunları almayıp, rafında bırakabildi mi?", "trafikte kaç kişiye yol verebildim?" "kaç dilenciye para yerine su ve yiyecek verebildim?", "O'nu ne zamandır aramadım?", "şuna buna para harcamak yerine paylaşabildim mi elimdekileri?", "herkese, herşeye yetemediğimi biliyorum ama yaşadığım hergün tanıdığım veya tanımadığım insanlar için iyi birşey yapmayı becerebiliyor muyum?" diye;
paylaşmak

25.09.2007

Siyah saç

Soğuk.. çalıştığım ortam soğuk. Kaz tüyü kabanımı giyip çalışacak kadar soğuk.. Yine de t-shirt giymiş bir kız çizdim. Tabii ki siyah renge boyadım. Hem saçını, hem tshirtünü;
siyah saç

23.09.2007

Tübitak Bilim Çocuk dergisi 2007 Eylül - Deniz Kaplumbağası

Bu da Bilim Çocuk 2007 Eylül sayısı için yaptığım deniz kaplumbağası illüstrasyonu. Benim kaplumbağam benekli ve kocaman oldu ama neden bilmem ben onu çok sevdim. Bir de etrafında ve geri planda dolanan renkli minik balıklar ve deniz anası var. Sanırım bu illüstrasyonu hazırlarken fazla derinlere daldım, kendimi fazla kaptırdım :)

Tübitak Bilim Çocuk dergisi 2007 Eylül - Meyve Kafe

Tübitak Bilim ve Çocuk dergisi 2007 Eylül sayısında yayınlanan Meyve Kafe yazısı için hazırladığım illustrasyonlar. Yapareken çok keyif aldım :) Umarım okuyan ve etkinlikleri yapan çocuklar da çok keyif alırlar! Bu çizimleri yaparken buranın gerçek bir kafe olduğunu hayal ettim. Hemen her bayanın hayalidir sanırım güzel bir kafe açmak! Eğer bir kafe açmayı düşünenenler varsa bana haber versinler!! Sanal da olsa dekorasyonunu hazırlamanın çok zevkli olduğunu söylemek isterim! ;)

MeyveKafe

MeyveKafe-etkinlikler

Tübitak Bilim Çocuk Eylül 2007 - Vücudumuz Posteri

Tübitak Bilim ve Çocuk dergisi Eylül 2007 sayısı çıktı. Vücudumuz posteri hediyeli :) Çocuklar için iç organlar ve iskelet konularını resmetmenin ne kadar tuhaf bir süreç olduğunu çok sevgili Pino da bilir! Sevimli iskelet, sevimli içorganlar mı? Iyyk!

BilimCocuk-kapak





















Derginin yanında verilen posterin ön yüzündeki iskelet ve içorganlar illüstrasyonlarım;

iskelet-icorganlar-poster

Ve resmetmenin posterin ön yüzünden daha zevkli olduğu posterin arka yüzü! Çocukların yapacağı etkinliklerle ilgili illüstrasyonlarım;

etkinlikler-poster

22.09.2007

Dondurma

Çizim defterimin kenarına bir dondurma çizdim. Kaymaklı, çikolatalı ve frambuazlı. Fakettim ki bu yaz çok fazla dondurma yiyememişim. Hazır dondurmaları sevmiyorum. Evimin veya işyerimin dibinde de güzel dondurmacı yok. Bugün dondurma yemek için güzel bir gün çünkü bugün Ankara'da hava güneşli. Bugün kitap alma için de güzel bir gün. Mümkünse Remzi Kitabevi'nden.

dondurma

Oyalama Kağıdı

Sevgili Selen, benden Oyalama Kağıdı'nda yayınlanacak olan "Minikler için doğru beslenme alışkanlıkları" başlıklı yazısı için bir illüstrasyon yapmamı istedi. Konu miniklerin beslenme alışkanlıkları olacak da ben çizmeyeceğim, mümkün mü! sevgili Selen'e de söylediğim gibi benim zaafım bu sanırım. Konu çocuklar olunca hemencecik çizmek, ortaya çıkartmak istiyorum! ;) Tüm annelere bu yazıyı okumalarını öneriyorum! ;)

beslenme-piramidi

21.09.2007

Yelek Giymek

Bu da bir yelek giyen erkek. Hem de siyah t-shirt üzerine. Mavi saç yeterince cool, yelek giymese de olurmuş :P

Mutlu Yaşlar Efe!!! :)

Dün sevgili Efe'nin doğumgünüydü ve ben doğumgününü kaçırdım. Bir gün geç kutluyorum malesef! Annesinin Efe için harika pastalar, börekler, kurabiyeler hazırladığını gördüğüm için Efe'nin doğum günü kartında pasta çizmek istemedim! O'na, içinde ne olduğunu sadece Efe'nin bildiği hediye paketleri çizdim! :)) Umarım beğenir!!
Ailen ve sevdiklerinle birlikte, sağlıklıklı, mutlu, sevgi dolu nice güzel yaşlar dilerim yakışıklı Efe'ciğim!! Annen seni benim için öpsün! :)) İyi ki doğduuuuun!!!

20.09.2007

Mutluluğun Resmini Yapmak

Sevgili Devletşah Mutluluğun Resmini Yapmak oyununa beni ve sevgili Acemi Aşçı'yı davet etmiş. Her ikisi sayfalarında mutluluğun resmini içtenlikle ve çok güzel göstermişler! Benim için mutsuzluğun resmini çizmek çok kolay ama mutluluğun resmini çizmek elbette çok zor. Mutluluğun türlü türlü hali olsa gerek, değil resmetmek anlatmak da çok zordur.

Kemirmek için iyice kızarmış, sulu, tatlı, iri bir şeftali bulmuş bir meyve kurdu mutludur. Mutluluğunu paylaşacak kimsesi yoktur. Ömrü kısadır. Ama mutludur. Bu da mutluluğun hallerinden biridir diye düşündüm. O zaman bu da mutluluğun, çizerin yoğun iş planı arasında, bitkin haliyle çabucak çizdiği bir resmidir;

mutlulugunresmi












Ben de sanıyorum dünyanın en şenşakrak ve pozitif enerji dolu çizeri olan sevgili Pino'yu Mutluluğun Resmini Yapmak oyununa çağırıyorum! ;)

Büyüleyen Mutfak Kokusu



Sevgili Esra, benden Büyüleyen Mutfak Kokusu isimli blogu için banner tasarlamamı istedi. Eh, blogun kokusu büyülü olunca, ortaya böyle pırıltılı, tombul bir perinin sihirli deynekle çeşitli yemekler yaparken ki görüntüsü çıktı :) Belli ki tombul perimiz yaptığı yemekleri hüpletiyor ;)

Keşke yemek yapmak bu tombul perinin yaptığı kadar kolay olsaydı ;) Bannerı farklı renklerde de hazırladık ki Esra sıkıldıkca, mevsimler geçtikce renklerini değiştirebilsin diye. Burda birkaçına yer veriyorum;










Sevgili Esra'ya nezaketi ve içtenliği için çok teşekkür ederim! :) Dilerim bannerı ona hep pozitif şeyler getirsin! Tombul perisi yanından hiç eksik olmasın! ;)

19.09.2007

Uyuklayan bir kadın

Uyku.. uyku.. başka bir şey düşünemiyorum.. Bana rahat bir yastık gerek..
uyuklayan-bir-kadın

18.09.2007

Ceylan için Banner

Sevgili Ceylan'ın blogu için banner tasarladım. Ne mutlu bana ki bu sayede çok özel çok tatlı bir insan daha tanımış oldum! İyi ki bana ulaşmış da uzun uzun mailleşmişiz. Hem çok tatlı hem de çok samimi bir insan Ceylan :) Söylemeye gerek var mı, tabii ki ceylan gözlü!

Bir de bugün blogunun birinci yaş günüymüş meğerse! Nasıl da denk getirmişiz bu tarihe, benim hiç bir bilgim yoktu! :) Nice yaşlar dilerim Ceylan'ın güzel bloguna!






17.09.2007

Yemek Zevki Genel Bannerı

Bunlar da Melda'nın yemekzevki isimli sayfasının bannerinda, Ramazan ayından sonra kullanacağı illustrasyonum. Ve şu mini minnacık şey de Ramazan ayı ve sonrası için hazırladığım browser ikonları :))



Yemek Zevki

Sevgili Melda'nın yemekzevki isimli sayfasının bannerı için bir illustrasyon hazırladım. Ramazan boyunca kullanacağı için tombik ve neşeli bir Ramazan davulcusu çizdim. Melda'ya ilgisi ve nezaketi için çok teşekkür ederim! :)

banner

yemekzevki

Bugün Okullar Açılıyor

Hadi bakalım. Herkese hayırlı uğurlu olsun.

15.09.2007

Suratsız

Suratsızım;

Pembe Saç

Bir pembe saçlı kız karaladım yine eskiz defterime;

13.09.2007

Mutlu Yaşlar Arda!!!

Meğerse sevgili Simin'in doğum gününü ile bir başka şekerparenin doğum günü aynıymış! Birkaç gün geç de olsa, sevgili Pino'nun tatlı mı tatlı yakışıklı oğlu Arda'ya ailesiyle, sevdikleriyle birlikte nice mutlu yaşlar, sağlık, başarı, şans ve güzellikler diliyorum! :)) Mutlu yaşlar Ardaaaaa! :) Büyüyüp ünlü bir ressam veya müzisyen olduğunda bizi unutma ;)))

Bembi teyzesinin muffin taklidi yapan limonlu keklerini ham hum yediği için ona limonlu portakallı sanal bir muffin pasta yaptim ;o)

11.09.2007

Mutlu Yaşlar Simin! :)

Bugün dünya tatlısı şeker mi şeker Simin'in doğum günü! Bu güzel kız öyle şeker ki benimle henüz tanışmamış olmasına ramen, bana özel bir resim yapıyor ve tatlı annesi Acemi Aşçı aracılığı ile gönderiyor! Siz hiç misket oynayan bir deniz kızı gördünüz mü? İşte bakın, Simin'in deniz kızı oynuyor! Bu güzel deniz kızını, Simin'in doğumgününü kutlamak için renklendirdim. Simin'e ailesiyle, sevdikleriyle birlikte nice mutlu yaşlar, sağlık, başarı, şans ve güzellikler diliyorum! :)) Mutlu yaşlar Simin! :)

10.09.2007

Çok fazla iş

Yapılacak çok fazla işiniz varsa, zaten haftasonu full çalışmışsanız ve üzerine dizi dizi yeni işler işler ekleniyorsa hepsini üstüste sıralar sonra da sanki hiç işiniz yokmuş gibi kendinize bir kahve hazırlar yanında da bir tane duplo yersiniz.

is-kahve-duplo

Çubuk Kraker

Bilge'nin resimlerine özendim sanırım :) Bu çubuk kraker bacaklı kızı çizdim.
cubuk-kraker

6.09.2007

a rivederci Pavarotti!

Duyar duymaz hemencecik çizmek istedim. Akşam denizinde sesiyle beni benden alan Pavarotti'nin anısına küçük bir çizim;
arivederciPavarotti

Gece Kuşu

Gece gece ne çizeyim ya. Çizsem çizsem kuş çizerim. O da haliyle gece kuşu olur;

4.09.2007

Ayakta Uyumak

Şu an itibariyle aynen böyleyim;

ayakta-uyumak

3.09.2007

Gmail'de uçup giden e-postalar

Bazen posta kutusuna gelmesi gereken elektronik postalar, spam klasörüne düşüyor. Ben de bu durumun farkında olmadan "Sonsuza kadar sil, gözüm bir daha bu mailleri görmesin!" düğmesine tıklıyorum.. "Sevgili bembi.." diye başlayan bir e-postayı da son anda gördüm ama iş işten geçmişti.. Bana bugün böyle başlayan bir mail yazan arkadaşın, mailini tekrar göndermesini rica ediyorum :(

gmail

2.09.2007

Karpuz Kalesi

Bu da benim kalem. Karpuz kalem. Sanırım şimdiye kadar çabucak çizdiğim, öylesine karaladığım ve bu blogda yer verdiğim illustrasyonlar arasında en çok sevdiklerimden birisi oldu;

1.09.2007

Favorili Adam

Bembi neden favorili, geniş yakalı bir adam çizer? Çizer. Çünkü O bir çizer :P

favori

Çizemiyorum!

Çizemiyorum. Sebep? İçimden çizmek gelmiyor. Sağ elimin birkaç parmağını haşladım. Bir parmağımı klavyeye basamıyorum bile. Kısacası klavye kısayollarım çalışmıyor! İşim çok. Çok vallahi. Ne diyim.. Ben de bu mavi şeyi karaladım;

karalama