30.04.2007

Çuha çiçeği yiyen serçelerimiz

Çatıdaki kuşlardan yakınırken hep şöyle dedim; "Serçelere birşey demiyorum. Onlar küçücük, sokak kuşları. Ama sığırcık ve güvercinlerin yaptıkları..." Ve dün sabah erken kalkıp mutfağa indiğimde, pencerenin önündeki çuha çiçeklerimin üzerine konan iki serçe gördüm. Birisi sürekli cama doğru uçup çarpıyor, geri gidip demire konuyor, tekrar uçup cama çarpıyordu, sürekli! Beni gördüler ama kaçmadılar;













Bu gün gördüm ki çuha çiçeklerimi yemişler! Hepsini! Hem yeşil yapraklarını hem çiçeklerini! Yere oturup tepinerek ağlamak istiyorum!!

7 yorum:

BeYHaN dedi ki...

e ben hem çuhaları hem de serçeleri çok seviyorum kimi tutacağım şimdi.

SHOPKOLIK dedi ki...

ay yazik sercelere. ne yap biliyormusun. cama yapisan kus yem seyleri var (neyleri bilmiyorum turkcesini :P) onlardan al. onlar o yemleri yerlerse ciceklerinide rahat birakirlar. hemde guzel goruntu oluyor

bembi dedi ki...

beyhancim burda mağdur çuhalar olduğuna göre bence çuhaların tarafını tutmalısın! :))

julidecim haklısın aslında. ama o zaman da bir sürü serçe bizim pencerelere dadanır mı acaba :( hala çok üzgünüm çiçekler için. çünkü didik didik olmuşlar. oysa ben onlara özenle bakıyordum :( bühüh!

Sweety dedi ki...

ayyy valla uzucu bir durum ya insan serceciklerede uzuluyor ama emekverdigin ciceklerede coook ici yaniyor. Benimde gecen yaz sumuklu bocekler ay cicegimi yemislerdi oyle uzuldumki ama sumuklu bocekler neyseki serceler kadar sirin degil o yuzden bu sene ilac koyacagim onlari uzaklastirmak icin. Ama sen ne yapacaksin of sinir bir durum. sey yapsan saksilarin ustune tel kafes yapsan. gerci bu sirin penceren belki biraz cirkinlesir ama hem serceleri kirmadan ciceklerini korursun. ay bembis sercelerde cok tatli gorunuyor ya :) . yada belki bir kediresmi cizip cama yapistir ama seninkiler gibi seker kediler olmasin korkunc olsun belki korkarlar. ay yazik ama sercelerede. kendimi buyuk bir cikmazda hissediyorum imdaaaattt :)))

Sweety dedi ki...

bu arada ciceklerin arasindaki ruzgar gulunun aynisinin mavisi bende var tr ye gelince cok severek almistim:)

begumgum dedi ki...

canim benim uzulme sen cuhalarina.yazik şapşal serçeler bilememisler,şaşırıp senin guzelim cuhalarini yemisler.Ama bu onerilen onlemleri denesen iyi olacak sanirim,kuslar kabusun oldu cunku :)

bembi dedi ki...

sweety! alemsin ya süper yazmışsın :))) tamam kedi resmi de çizerim, ama tedirgin eden bir kedi olmalı dediğin gibi :)) zaten bir bu yöntemi uygulamamıştım! :)))

begümgümüm, ne kadar üzüldüm anlatamam. yani git parkta bayırda ot ye çiçek ye, ne gelir benim çiçeklerimi yersin. beni görüyorlar ama hiç de korkmuyorlar yani! bühühü!!