4.10.2007

Tek ayak üzerine sağlam basmak

Kuzey kutbunda 40 yıl içinde tüm buzlar erimiş olacakmış. 40 yıl uzun bir süre mi? Siz kaç yaşındasınız? :)
tek ayak üzerine sağlam basmak

5 yorum:

Deniz dedi ki...

Seni beni bilmem ama, dünyanın kirletilmesine katkıda bulunanan ve sera gazı emisyonunun azaltılmasını önleyen adamların hepsi ölmüş olacak.

Adsız dedi ki...

Canım biz yine birşeyler gördük yeni nesile çok acıyorum

Adsız dedi ki...

bembi yazı ve resim uyumunu çok seviyorum.başarılarının devamını dilerim.

bu kirlenme yeni bir olay değil."dünyanın yeşil tarihi(çevre ve uygarlılların çöküşü)-Clive Ponting" adlı bir kitap var okumanızı öneririm,sabancı yayınların dan fiyatıda uygun bir kitap.bu kitap uygarlıkların doğuşuyla beraber dünyanın kirlenmeye başlamasını konu alıyor ve günümüzde doğruluğu ıspatlanmış olayları önümüze seriyor.yani uygar olmak, insan-insan arasında kurulu bir düzen fakat insan-doğa ilişkisi bu düzende yer almıyor maalesef.zaten insan doğa dan uzaklaştıkça yabancılaşıyor tabiatından. yine bir kitap daha önermek istiyorum,ilkel kominel dönem de insan doğa içerisinde uyumlu bir şekilde yaşayan bir varlık, peki bu dönem nasıl bitiyor? cevabı da burada: "Gelecekteki İlkel-John Zerzan"
aslında açıkca söylemek gerekirse eda nın söylediği "biz gördük size acıyorum" cümlesine neden katılmadığımı bu kitaplarla anlatmak istedim.dünya sadece son 10 yıldır kirlenmiyor.eda gibi bizde kirli bir dünyayı yaşıyoruz...

Deniz dedi ki...

Ocun'un sözlerine ben katılıyorum, kitabı okumadım ama bu aniden olan bir durum değil tabiiki. Sanayinin gelişmesi ve insanların daha fazlasını istemesiyle arttıkça artan bir kirlilik. Fakat günümüzde kirlenmenin şimdiye kadar en üst düzeylerde olması, bunun etkilerinin süratle görülmesine neden oluyor. Bireysel çabaların artık çok birşey ifade etmediğini sanıyorum. Bir tane fabrika ya da termik santral önünden geçmek, bunu anlamak için yeterli olacaktır. Gene de önerileri uygulamaya devam ediyoruz elbette. Tabiatta varolan en bencil yaratık insan. Sürekli daha fazlasını daha fazlasını istiyor. İhtiyacı olandan fazlasını yok ediyor.

bembi dedi ki...

yazdıklarınıza katılıyorum sevgili Deniz, Eda ve Ocun. Toplu hareket etmenin işe yarayabileceğini ama yeterli olmayacağına inanıyorum. Birileri başka birşeyler yapmalı..

Ocun çok teşekkür ederim öncelikle. :) Kitap önerisi için de çok teşekkür ederim. Alıp okumak istediğim kitaplar listeme ekledim bile!! uygarlık tarihi okumayı çok severim kitap bu alana da yakın gibi görünüyor. söylediklerinde haklısın. tabii biz de kirli dünyada yaşıyoruz, Eda'nın demek istediği, bizden sonraki nesillerin daha da kirli bir dünyada yaşayacağı aslında. buna da katılıyorum.

Aslında hepinizin söylediğine katılıyorum :) ama katılmam fayda etmiyor ne yazık ki. Bu evde ve tanıdığım bazı evlerde çok özen gösterildiğini biliyorum. Ama yetmediğine de adım gibi eminim..